Na vrh stranice
Vlagomjeri, mjerna tehnika

Legenda (kliknite sliku za uvećanje)Hydromette CH 17

HydrometteCH17

Mjerenje: vlaga drveta, vlaga u građevnim materijalima, vlaga zraka, temperatura i brzina strujanja zraka

Opis: Hydromette CH 17 je višenamjenski mjerni uređaj za mjerenje vlage drveta, vlage u građevinama, vlage zraka, temperature i brzine strujanja zraka. Uređaj ima robustan zaslon na dodir s modernom evaluacijom i pohranom podataka. Kod mjerenja vlage drveta koriste se različite mjerne elektrode, ovisno o debljini i teksturi drveta. Moguća su precizna mjerenja rezne građe (do 180mm debljine), OSB ploča, iverice, furnira i sličnih materijala. Automatska kompenzacija temperature ispravlja izmjerene vrijednosti ovisno o temperaturi drveta.
Kapacitivna metoda mjerenja koristi se za ne-desktruktivna mjerenja građevnih materijala (podnog cementa, žbuke, glet mase, betona, cigle i termo izolacijskih materijala). Ova metoda idealna je za detekciju pukotina i nadzor procesa sušenja u novo izgrađenim objektima i renovacije.
Dostupne su specijalne mjerne elektrode koje omogućuju izradu profila vlage i dubinska mjerenja u građevnim materijalima.
Vlaga i temperatura zraka mjere se pomoću RF-T i RH-T sondi, koje su opremljenje visoko kvalitetnim senzorima.
Mogu se mjeriti i površinske temperature (pomoću Pt100 ili infracrveno) te temperature materijala (Pt100).
Zajedno s LG-25 BL senzorom brzine protoka zraka, Hydromette C 17 ie idealan, stabilan i brz, uređaj za mjerenje i najmanjih strujanja zraka. Za mjerenja u čistoj okolini, dostupna je precizna kalibracija u rasponu od 0.45 m/s.
Ovaj mjerni uređaj je nezamjenjiva pomoć u radu za sve stručnjake, te nudi široke evluacijske mogućnosti i pohranu podataka (zajedno s GANN Dialog pro softverom). Hydromette CH 17 pokriva širok raspon zahtjeva i nudi optimalnu podršku za sva područja u građevinskoj industriji.

Raspon mjerenja:
Drvo:
4 - 100 % udjela vlage koristeći metodu otpora
Strukturalni materijali: mjerenja bazirana na otporu: (*)
0.3 - 25 % suhe težine ili 0.3 - 12 CM-% s direktnim prikazom (ovisno o materijalu)

kapacitivna mjerenja: (*)
0 - 199 znamenki (raspon pretraživanja)
0.4 do 6.0 % suhe težine ili 0.1 - 10.0 CM-% s B 55 BL (ovisno o materijalu)

relativna vlaga zraka u izbušenoj rupi: (*)
0.2 - 3.7 suhe težine s RH-T 37 BL i RH-T 37 BL flex

Vlaga zraka:
5 - 98 % R.V. s RF-T 28 BL, RH-T 37 BL i RH-T 37 BL flex

Temperatura:
-30 - +170 °C ovisno o Pt 100 sondi
Infracrveni raspon mjerenja:
-40 - +380 °C s TF-IR BL
(*) = izravno očitanje vrijednosti vlage u % ovisno o građevnom materijalu

Značajke
+ Čvrsti 3.5'' TFT zaslon u boji (razlučivost: 320 x 240 piksela)
+ Upravljanje: zaslon na dodir i silikonski gumbi
+ LED indikacija različtih statusa uređaja
+ Multifunkcionalni uređaj za sva područja primjene
+ Zvučnik
+ Mini-USB port
+ Utor za Micro SD karticu kao eksternu memorijsku karticu
+ Integrirani senzor za mjerenje apsolutnog pritiska zraka
+ Kontekstualna funkcija pomoći
+ Snimka zaslona
+ Individualne krivulje karakteristika za 250 vrsti drveta i 20 vrsti građevnih materijala
+ Obrada i evaluacija izmjerenih podataka putem GANN Dialog Pro softvera
+ Ažuriranja softvera putem Interneta: putem GANN Dialog Pro aplikacije moguće je ažurirati sustav uređaja, dodati nove funkcije i instalirati servisne nadogradnje.
+ Udovoljava normi EN 14080:2013 (ljepljeno laminirano drvo, ljepljeno drvo) i EN 15497:2014 (konstrukcijsko zupčasto spojeno cjelovito drvo)
+ Napajanje: 6 x 1.5 V AA baterije ili eksterno napajanje preko USB-a (moguće spajanje vanjskog električnog akumulatora)
+ Dimenzije: 205 [D] x 98 [Š] x 35 mm [V]

Hydromette BL COMPACT B 2

Hydromette BL Compact B2

Mjerenje: vlaga u građevnim materijalima

Opis: BL Compact B 2 je elektronski mjerač strukturalne vlage za ne-destruktivna mjerenja vlage u građevnim materijalima. Hydromette za mjerenje koristi dielektričnu konstantu/radio frekvenciju. Pokretljiv senzor u obliku kugle omogućuje mjerenje vlage u svim vrstama građevnih materijala, kao i određivanje raspodjele vlage u zidovima, stropovima i podovima. Hydromette ima ugrađen zvučni alarm koji ponavlja zvuk ukoliko vrijednost prekoračuje zadano ograničenje. Zadana ograničenja za građevne materijale mogu se ručno podesiti. Funckija "hold" omogućuje mjerenje kod teško pristupačnih lokacija. Ovaj je uređaj idealan tester za korišteneje sa svim "CM" uređajima.

Raspon mjerenja:
Strukturalna vlaga
0-199,9 znamenki (raspon skeniranja)
0,3 – 6,0 % suhe težine
0,3 – 4,0 % CM

Svojstva
+ Karakteristične krivulje za 7 vrsta građevnih materijala
+ Zvučni alarm
+ Automatska kalibracija
+ Dužina 200 mm

Gann Hydromette BL Compact RH-T 165

compact

Mjerenje: Građ. vlaga, vlaga zraka, temperatura

Opis: BL Compact RH-T 165 je termalni hidrometar dizajniran za brza mjerenja relativne vlage i temperature zraka. Na principu programirane sorpcije, postoci izotermne težine/mase mogu se odrediti u različitim materijalima (i izolacijskim materijalima) kao i za meko i tvrdo drvo. Zahvaljujući tankoj cijevi senzora prikladan je za široko područje upotrebe, npr: analize, ekspertize, industriju sušenja drveta i strukturalna isušivanja. Može se provjeriti da li su građevinski materijali spremni za završno pokrivne obloge. Istovremeno se mogu prikazivati tri različite izmjerene vrijednosti kao npr. kombinacija relativne vlage, temperature zraka i rosišta. Uređaj se isporučuje s baterijom i plastičnom kutijom.

Opseg mjerenja:Vlaga zraka: 5 - 95 % r.H. Temperatura: -20° - +80° C

Gann Hydromette BL Compact RH-T 320

compact

Mjerenje: Građ. vlaga, vlaga zraka, temperatura

Opis: BL Compact RH-T 320 je precizan termalno hidrometar dizajniran za brza mjerenja relativne vlage i temperature zraka. Na principu programirane sorpcije, postoci izotermne težine/mase mogu se odrediti u različitim materijalima (i izolacijskim materijalima) kao i za meko i tvrdo drvo. Zahvaljujući tankoj cijevi senzora prikladan je za široko područje upotrebe, npr: analize, ekspertize, industriju sušenja drveta i strukturalna isušivanja. Može se provjeriti da li su građevinski materijali spremni za završno pokrivne obloge. Istovremeno se mogu prikazivati tri različite izmjerene vrijednosti kao npr. kombinacija relativne vlage, temperature zraka i rosišta. Uređaj se isporučuje s baterijom i plastičnom kutijom.

Opseg mjerenja:Vlaga zraka: 5 - 95 % r.H. Temperatura: -20° - +80° C

Gann Hydromette BL Compact RH-T flex 250

compact

Mjerenje: Građ. vlaga, vlaga zraka, temperatura

Opis: BL Compact RH-T 250 je precizan termalno hidrometar dizajniran za brza mjerenja relativne vlage i temperature zraka. Na principu programirane sorpcije, postoci izotermne težine/mase mogu se odrediti u različitim materijalima (i izolacijskim materijalima) kao i za meko i tvrdo drvo. Zahvaljujući tankoj cijevi senzora prikladan je za široko područje upotrebe, npr: analize, ekspertize, industriju sušenja drveta i strukturalna isušivanja. Može se provjeriti da li su građevinski materijali spremni za završno pokrivne obloge. Istovremeno se mogu prikazivati tri različite izmjerene vrijednosti kao npr. kombinacija relativne vlage, temperature zraka i rosišta. Uređaj se isporučuje s baterijom i plastičnom kutijom.

Opseg mjerenja:Vlaga zraka: 5 - 95 % r.H. Temperatura: -20° - +80° C

Gann Hydromette BL Compact RH-T flex 350

compact

Mjerenje: Građ. vlaga, vlaga zraka, temperatura

Opis: BL Compact RH-T flex 350 je precizan termalno hidrometar dizajniran za brza mjerenja relativne vlage i temperature zraka. Na principu programirane sorpcije, postoci izotermne težine/mase mogu se odrediti u različitim materijalima (i izolacijskim materijalima) kao i za meko i tvrdo drvo. Zahvaljujući tankoj cijevi senzora prikladan je za široko područje upotrebe, npr: analize, ekspertize, industriju sušenja drveta i strukturalna isušivanja. Može se provjeriti da li su građevinski materijali spremni za završno pokrivne obloge. Zahvaljujući tankoj cijevi senzora (guščji vrat) mejerenja na teško dostupnim mjestima mogu se vršiti brzo i jednostavno. Istovremeno se mogu prikazivati tri različite izmjerene vrijednosti kao npr. kombinacija relativne vlage, temperature zraka i rosišta. Uređaj se isporučuje s baterijom i plastičnom kutijom.

Opseg mjerenja:Vlaga zraka: 5 - 95 % r.H. Temperatura: -20° - +80° C

Gann Hydromette BL H 40

compact

Mjerenje: vlaga drveta

Opis: The BL H 40 je elektronski mjerač vlage drveta baziran na principu el. otpora. Dizajniran je za precizna mjerenja rezane drven građe (do 180mm debljine), iverice i furnira. Idealan je za pojedinačna i mjerenja u seriji (prije, tijekom i poslije obrade drveta). Mjerač je opremljen kompenzatorom za temperaturu drveta koji prilagođava temperaturu izmjerenoj vrijednosti. Uređaj je prikladan za stolare, polagače drvenih podnih obloga i slikare.

Opseg mjerenja:5 - 40 % vlage drveta

Gann Hydromette BL HT 70

compact

Mjerenje: vlažnost drveta

Opis: BL HT 70 je elektronski mjerač vlage drveta baziran na principu el. otpora. Dizajniran je za precizna mjerenja rezane drven građe (do 180mm debljine), iverice i furnira. Idealan je za pojedinačna i mjerenja u seriji (prije, tijekom i poslije obrade drveta). Mjerač je opremljen kompenzatorom za temperaturu drveta koji prilagođava temperaturu izmjerenoj vrijednosti. Uređaj je prikladan za pilane, parketnu i drvnu industriju.

Opseg mjerenja:Drvo: 5 - 70 % vlage drveta Temperatura: -50° - +250° C s korištenjem ET 10 BL

Hydromette BL Compact TF-IR

compact

Opis: BL Compact TF-IR ima senzore površinske temperature kao i senzore za mjerenje temperature zrake i relativne vlage. Ova kombinacija različitih mjernih tehnika omogućava brz i pouzdan pristup točkama rosišta ili određivanje graničnih uvjeta na površinama poput zidova, stropova, podova, prozora ili vrata. Uz prikazanu izmjerenu vrijednost, kod otkrivanja kritične temperature površine, uređaju ispušta zvučni signal. Kod korištenja uređaja u oblikovanju/kalupljenju može se spriječiti pojava gljivica, te pouzdano utvrditi pojava vlage zbog kondenzacije. Uređaj dolazi s baterijom i plastičnom kutijom. .

Opseg mjerenja:Vlaga zraka: 0 - 100% R.H. ±2% R.H. (20 do 80% R.H.) (*) Temperatura: Temperatura zraka: -20 do +70 °C ±0,5 °C (-10 do +60 °C) (*) Infracrveni raspon mjerenja: -40 do +380 °C ±0,5 °C (0 do 60 °C), od 0 do 50 °C temperature okoline (*) (*) = preciznost senzora

Hydromette BL E

compact

Opis: BL E je uređaj s trostrukim rasponom mjerenja: vlage drveta, strukturalne vlage i temperature. Uređaj je prikladan za precizna mjerenja drvnih, građevinskih i izolacijskih materijala, te koristi metodu mjerenja el. otpora. Sklop za mjerenje vlage drveta omogućuje mjerenja drvne građe do 180mm debljine, iverica i tvrdih podnih obloga. Opremljen je specifičnim postavkama za automatsku korekciju očitanja 23 građevinska materijala i izolacija (npr. estrih, beton, cigla i drugi izolacijski materijale). Spajanjem B 55 BL aktivne elektrode omogućuju se nedestruktivno mjerenje vlage u stropovima, zidovima, podovima i ostalim građevinskim materijalima.

Opseg mjerenja:Vlaga drveta: 5,5 - 58% (suha masa)
Strukturalna vlaga:
mjerenja bazirana na otporu:
0,1 - 42,2 težine.-% ili 0,2 - 9,9 CM-% ovisno o materijalu
kapacitivna mjerenja: (*)
0 - 200 znamenki raspona skenirana
Temperatura:
ovisno o Pt100 senzoru temperature između -50 do +350 °C
Infracrveni raspon mjerenja: -40 do +380 °C s IR 40 BL
(*) = konverzija vlage u % prema građevinskim materijalama u tablici konverzije u priručnik za korištenje

1. GANN HYDROMETTE COMPACT

compact

Vlažnost drveta

Opseg mjerenja: Drvo: 5 - 20 % m.c. za vlagu drveta Strukturalni materijali: 0.3 - 3.5 % m.c. za vlagu žbuke

2. GANN HYDROMETTE COMPACT A

compactA

Vlažnost drveta

Opseg mjerenja: 5 do 45% vlažnosti drveta, s korekturom vrste drveta. Vlagomjer za mjerenje na dodir (bez oštećenja). Naročito prikladno za gotove elemente masivnog namještaja

3. GANN HYDROMETTE H 35

H35

Vlažnost drveta

Opseg mjerenja: 4 do 30% vlažnosti drveta, uz četverostupnu korekturu vrste drveta.

Precizna mjerenja rezanog drveta, napetih ploča i furnira, naročito prikladna za stolariju. Iverica!

4. GANN HYDROMETTE HT 65

HT65

Vlažnost drveta

Opseg mjerenja: 4 do 60% vlažnosti drveta, s četverostupnom korekturom sorte (vrste) drveta i automatskom kompenzacijom temperature. Precizno mjerenje rezanog drveta, iverice i furnira. Naročito prikladno za stolarije, građ. stolarije i trgovine drvenim, građ. materijalima.

5. GANN HYDROMETTE HT 85 T

HT85T

Vlažnost drveta, građevinska vlaga, temperatura

Opseg mjerenja 1: 4-100% vlažnosti drveta s četverostupnom korekturom vrste drveta i automatskom kompenzacijom temperature.

Opseg mjerenja 2: 0,5-25 tež-% odnosno 0,5-12CM % u građ. materijalima obrade.

Opseg mjerenja 3: -50 do +199,99 °C. Precizna mjerenja rezanog drveta, iverica i furnira te vezanih građevinskih materijala, nadzor nad tijekovima procesa sušenja. Naročito za unutrašnju arhitekturu, polagače parketa i pogone za sušenje drveta.

6. GANN HYDROMETTE HB 30

HB30

Vlažnost drveta, građevinska vlaga, temperatura

Opseg mjerenja 1: 4 do 30% vlažnosti drveta, s dvostepenom korekturom vrste drveta.

Opseg mjerenja 2: 0,5 do 25 tež.-% odnosno 0,5 da 12CM-% u građ. materijalima, preraučnavanje po tabelama prema materijalima obrade.

Opseg mjerenja 3: -20 do + 199,99 °C pomoću infracrvenog senzora IR 40. Precizna mjerenja rezanog drveta, parketa, iverica te vezanig građ. materijala i površinske temperature. Naročito prikladno za unutrašnju arhitekturu, polagače parketa i stolare.

7. GANN HYDROMETTE UNI 1

uni1

Građ. vlaga, vlažnost zraka, temperatura

Opseg mjerenja 1: 0 do 100 znamenki građevne vlage 0,3 do 10 CM-% u materijalima, preračunavanje po tabeli prema materijalima.

Opseg mjerenja 2: 7 do 98 % relativne vlage zraka.

Opseg mjerenja 3: -199,3 do + 600°C. Naprava indikatora za priključak raznih aktivnih elektroda. Naročito prikladno za utvrđivanje štete od vode, za stručnjake gradnje i klima uređaje.

8. GANN HYDROMETTE UNI 2

uni2

Građ. vlaga, vlaga zraka, temperatura

Opseg mjerenja 1: 0 do 199 znamenki građ. vlage 0,3 do 25 tež% odnosno 0,3 do 12 °C-% u građevnim materijalima, preračunavanje po tabelama već prema materijalima obrade

Opseg mjerenja 2: 7 do 95% relativne vlažnosti zraka

Opseg mjerenja 3: -199,99 do + 600°C. Mjerni i indikatorski uređaj za priključak raznih aktiv-elektroda i sondi otpora. Naročito prikladno za sanatore štete od vode, polagače podova i građ. stručnjake.

9. GANN HYDROMETTE COMPACT B

compactB

Građevinska vlaga

Opseg mjerenja: 0 do 100 jedinica.

Elektronski indikator građ- vlage, za mjerenje bez oštećenja.

10. GANN HYDROMETTE RTU 600

rtu600

Vlažnost drveta, građ vlaga, vlaga zraka, temperatura

Opseg mjerenja 1: 4 do 100% vlažnosti drveta s patentom univerzalnom korekturom vrste drveta i automatskom kompenzacijom temperature. 40 do 200% vlažnosti drveta.

Opseg mjerenja 2: 0 do 199 digits građ. vlage 0,3 do 25 tež-% odnosno 0,3 do 12CM-% u građ. materijalima. Preračunavanje po tabelama već prema materijalima obrade.

Opseg mjerenja 3: 7-98% rel. vlažnosti zraka

Opseg mjerenja 4: -199,99 do + 600°C. Četverostruki uređaj mjerenja za priključak raznih aktiv-elektroda i sondi otpora. Naročito prikladan za arhitekte, upravnike stambenih zgrada i građ. stručnjake.

13. AKTIV ELEKTRODE

elektrode1

elektrode2

elektrode3